Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

DAY TRIP

Ploieşti-Colți-Aluniș-Ulmet-Vulcanii Noroioși-Haleș-Ploiești

(Cca 344 km)

Incursiune pe “Marte” (Vulcanii Noroioși)!

(Drumeție la Trovanții de la Ulmet)

Ne îmbarcăm în Ploieşti, la ora 07.00, în staţia de autobuz din spatele Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, de unde vom porni pe itinererariul nostru: Ploieşti-Colți-Aluniș-Ulmet-Vulcanii Noroioși-Haleș-Ploiești.

Vizităm pe parcurs:

- Muzeul Chihlimbarului din Colți, datând din 1973, cu o colecție de chihlimbar unică în tara noastră și printre putinele în lume, pe diferite nuanțe de culori, de la galben transparent până la negru opac, piese deosebite cum ar fi cele denumite în lume Rumânit (de la Rumân) și cele cu o greutate impresionantă, de 1785 grame și de 1500 grame, precum și colecții de pietre prețioase unice, de flori de mină, roci și fosile, însoțite de documente și filme care atestă istoria locului și exploatarea chihlimbarului;

- Schiturile Rupestre de la Aluniș, cu hramul "Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezatorul", cele mai cunoscute din complexul schiturilor din Aluniş-Nucu-Bozioru din Munţii Buzăului (30 de locuinţe rupestre), fiind săpată în piatră pe la 1274-1275 de către doi ciobani, Vlad şi Simeon, îndemnați de un vis, conform legendei, că vor găsi o icoană pe care au și găsit-o.

- „Copiii Pământului” („Trovanții” sau “Moșii și Babele”) de la Ulmet, formațiuni dezvoltate în locul deltei unui fluviu preistoric care se vărsa în Marea Paratethys, din aluviunile transportate de pe continent după formarea Munților Buzăului, prin sedimentare/întărire și care par să ascundă fosilele animalelor care trăiau în deltă la vremea respectivă (balene, delfini, broaște uriașe, scoici preistorice etc.);

- Vulcanii noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici, un peisaj demn de filmele SF, dat de formațiunile asemănătoare unor conuri vulcanice create de gazele naturale de mare adâncime (peste 3.000 de metri) care împing, la suprafața, nămolul format din solul argilos în combinație cu apa din pânza freatică;

- Mănăstirea Ciolanu, ctitorită în sec. XVI într-un peisaj împădurit de vis; vizionăm în aceiași zonă și sculpturile realizate în aer liber, din piatră, în cadrul Taberei de sculptură de la Măgura organizată în perioada 1970-1985 pentru sărbătorirea a 16 veacuri de atestare documentară a Buzăului, fiind cel mai mare ansamblu național de sculptură în aer liber din țară.

Servicii incluse: transport cu autocar modern, ghid însoţitor pe tot parcursul traseului.

Servicii neincluse: taxele de intrare la obiectivele turistice.

Număr minim de turişti: 40

Preţ: 125 lei/persoană. Se achită în două tranşe: 30% la înscriere, restul de 70% cu cel puţin 21 zile înaintea datei de plecare. Copii între 5-11,99 ani achită 80 lei, iar pentru copiii minori mai mari de 12 ani, 100 lei.

Penalizări: 30%, dacă renunţarea se face cu cel puțin 21 de zile înaintea plecării, 60 % dacă renunţarea se face cu cel puțin 15 zile înaintea plecării şi 100% dacă renunţarea se face cu mai puţin de 15 zile înaintea plecării.

Plecare: 06.07.2023; 27.07.2023; 24.08.2023.

Cere o oferta