Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

DAY TRIP

Ploieşti-Târgovişte-Câmpulung Muscel-Dâmbovicioara-Bran-Brașov-Ploieşti

(Cca 340 km)

Ne încărcăm cu energie pozitivă în triunghiul energetic al spiritualităţii româneşti!

(Drumeție în Rezervaţia Piatra Craiului/Peștera Dâmbovicioara)

Ne îmbarcăm în Ploieşti, la ora 06.00, în staţia de autobuz din spatele Catedralei Sf. Ioan Botezătorul, de unde vom porni pe itinererariul nostru: Ploieşti-Târgovişte-Câmpulung Muscel-Jidova-Dâmbovicioara-Bran-Brașov-Ploieşti.

Vizităm pe parcurs:

- Mănăstirea Dealu (Târgovişte), întemeiată probabil de către Mircea cel Bătrân, menționată documentar la 17 noiembrie 1431, în vremea domnitorului Alexandru I Aldea și reconstruită în forma ei actuală, în perioada 1499-1501, de către Radu cel Mare.

Mănăstirea adăpostește mormântul lui Radu cel Mare, racla cu capul lui Mihai Viteazul și mormântul lui Vlad cel Tânăr ( Vlăduț).

- Cetăţuia Negru Vodă, Meteora României (numai ședința foto din șoseaua DN72A, pentru că timpul nu ne permite să facem drumeția de doua ore dus-întors) ctitorită, conform tradiției populare de către Negru Vodă, pe un așezământ care datează din vremea ocupației romane, pe o pantă abruptă de munte pe malul stâng al râului Dâmbovița;

Cetăţuia Negru Vodă, Mănăstirea Nămăieşti şi Schitul Corbii de Piatră formează un triunghi echilateral, fiind considerat “centrul spiritualităţii româneşti”.

- Mănăstirea Nămăieşti, săpată într-o stâncă de mâini necunoscute în prima jumătate a secolului al XVI-lea (cca 1547) şi casa Memorială a lui George Topârceanu (Nămăieşti), poet, prozator, memorialist, publicist și traducător român, membru corespondent al Academiei Române;

- Castrul Roman de la Jidova construit în anii 190-211 în timpul împăraţilor Commodus şi Septimius Severus, fiind cel mai important fort de apărare de pe fosta frontieră a imperiului Roman, Limes Transalutanus, ce controla drumul ce trecea prin Pasul Bran;

- Ansamblul Mănăstirii Negru Vodă (Câmpulung Muscel), ctitorită de către Radu Negru Vodă în 1215, rezidită de către Basarab I și fiul său, Nicolae Alexandru în sec. XIV, apoi de către Matei Basarab în 1635 și, în sfârșit, reconstruită pentru a treia oară, în stil Brâncovenesc, în timpul Domnitorului Grigorie Ghica, în 1832;

Mănăstirea Negru Vodă are cea mai înaltă clopotniță din Țara Românească (35 m) și tot aici a funcționat prima tiparniță din Țara Românească, fiind tipărită prima carte în limba română, „Învățături peste toate zilele”. Mănăstirea adăpostește o frumoasă pictură renascentistă a lui Gheorghe Tătărăscu.

- Rezervația Piatra Craiului, o drumeție de aproximativ o oră, cu vizitarea Peșterii Dâmbovicioara din Masivul Piatra Craiului, în versantul stâng al văii Dâmbovicioara;

- Culoarul Rucăr-Bran, de un pitoresc absolut, pe care îl parcurgem pe itinerariul excursiei;

- Castelul Bran și Clubul Vila Bran, sedințe foto;

Castelul Bran a fost ridicat de către cavalerii teutoni la începutul sec. XIII, inițial din lemn, apoi a fost reconstruit din piatră, suferind numeroase modificări de-a lungul timpului, devenind reședință regală din 1920 cînd a intrat în proprietatea reginei Maria. Din 1948, a intrat în proprietatea statului, apoi a revenit în proprietatea familiei de Habsburg, urmașii principesei Ileana, din 2006, fiind redeschis publicului din 2009.

- În funcție de condițiile de trafic, la alegere, pietonal Brașov (întoarcere prin Cheia) sau pietonal Sinaia (întoarcere prin Râșnov-Sinaia).

Servicii incluse: transport cu autocar modern; ghid însoţitor pe tot parcursul traseului, masa de prânz.

Servicii neincluse: taxele de intrare la obiectivele turistice.

Număr minim de turişti: 40

Preţ: 150 lei/persoană. Se achită în două tranşe: 30% la înscriere, restul de 70% cu cel puţin 21 zile înaintea datei de plecare. Copii între 5-11,99 ani achită 100 lei, iar pentru copiii minori mai mari de 12 ani, 140 lei.

Penalizări: 30%, dacă renunţarea se face cu 21 de zile înaintea plecării; 60 % dacă renunţarea se face cu cel puțin 15 zile înaintea plecării şi 100%, dacă renunţarea se face cu mai puţin de 15 zile înaintea plecării.

Plecare: 29.06.2024; 20.07.2024; 10.08.2024.

Cere o oferta